Lamborghini Gallardo

De 10.000ste Lamborghini Gallardo is van de band gelopen in het Italiaanse Sant’Agata Bolognese. Nooit eerder produceerde het merk zoveel exemplaren van een model.

De Gallardo is het meest succesvolle model van Lamborghini ooit. Het 10.000ste exemplaar is van de band gelopen in de fabriek in Sant’Agata, zo’n dertig kilometer ten noorden van Bologna. Het jubileumexemplaar is geel van kleur en bestemd voor een klant in China.

De Gallardo kwam in 2003 op de markt als kleine broer van de Murcielago. Later volgden de Spider en de extreem snelle Superleggera. De sportauto met V10 en vierwielaandrijving kreeg in 2007 een facelift waarbij z’n naam werd omgedoopt naar Gallardo LP 560-4. 560 staat voor het aantal pk’s en 4 voor het aantal wielen dat wordt aangedreven.

Er verschenen diverse speciale edities maar de LP 550-2 Valentino Balboni is de meest bijzondere. Deze is namelijk uitgerust met alleen achterwielaandrijving. De Gallardo wordt in 45 landen over de hele wereld verkocht. De ‘Lambo’ mag zich de snelste politieauto ter wereld noemen, het merk schonk enkele exemplaren aan de Italiaanse politie.