De Ford Mondeo gaat een tweede jeugd tegemoet. Met een opgefriste neus en nieuwe motoren is de middenklasser weer klaar om de strijd aan te gaan met jongere concurrenten.

Ford geeft de Mondeo een uitgebreide facelift. Eerder dit jaar kreeg de middenklasser al enkele nieuwe motoren maar nu pakt Ford ook het uiterlijk aan. Bovendien staan er nóg twee nieuwe motoren klaar voor de gefacelifte Mondeo.

Aan de voorkant heeft Ford de grille van de Mondeo herzien, waarbij met name het onderste deel nu meer in het oog springt. De trapeziumvormige grille wordt aan weerszijden geflankeerd door LED-dagrijverlichting, die standaard is. Ook aan de achterkant past Ford LED-verlichting toe. Verder is de achterklep licht gewijzigd. Het interieur, waarvan nog geen foto’s zijn vrijgegeven, is voorzien van een nieuwe middenconsole en nieuwe bekleding.

Onder de motorkap wordt het pas echt interessant. De nieuwe 2.0 Ecoboost-motor die eerder dit jaar debuteerde in de Mondeo, S-Max en Galaxy is er nu ook met 240 pk. Daarnaast heeft Ford de 2.2 TDCI herzien waardoor deze dieselmotor twaalf procent meer vermogen produceert. De krachtbron is nu goed voor 200 pk. Andere noviteiten voor de Mondeo zijn de komst van een automaat met dubbele koppeling, een nieuw navigatiesysteem en enkele actieve veiligheidssystemen. De vernieuwde Mondeo debuteert op de autoshow van Moskou eind augustus en komt in september op de markt. De prijzen worden later deze zomer bekend gemaakt.