Chevrolet Captiva

Chevrolet geeft de Captiva binnenkort een facelift. Het eerste exemplaar is al betrapt en op de gevoelige plaat vastgelegd.

De vernieuwde Chevrolet Captiva rijdt op dit moment de laatste testrondjes. Een ongecamoufleerd exemplaar is gesnapt en zo hebben we nu al het eerste beeld van de vernieuwde SUV.

De Captiva loopt alweer sinds 2006 mee dus het is de hoogste tijd voor een make-over. De vernieuwde neus loopt nu meer in lijn met de andere nieuwe modellen maar wat minder met de rest van de auto, zo op het eerste gezicht. Opvallend is dat de aluminiumkleurige ‘beschermingsplaat’ onderaan de bumper is gesneuveld in het nieuwe ontwerp. Verder zien we nieuwe zijspiegels. Aan de achterkant, waar we nog geen beeld van hebben, blijven de wijzigingen waarschijnlijk beperkt tot iets anders ingedeelde achterlichten.

Behalve de optische aanpassingen zal Chevrolet de auto ook technisch bijslijpen. De 2.4 benzinemotor en de 2,0 liter diesel worden weer een beetje schoner en zuiniger. Het merk zou er goed aan doen om motoren bij zustermerk Opel te lenen. De Duitsers hebben nu efficiënte turbomotoren op de plank liggen. Waarschijnlijk moet de Captiva het nog even doen met de huidige krachtbronnen, in aangepaste vorm.