Maserati Quattroporte

Maserati ontwikkelt voor de nieuwe Quattroporte vierwielaandrijving. Ook komt het nieuwe vlaggenschip met een start/stop-systeem en een V6-motor. Dat meldt Automotive News.

Maserati werkt op dit moment hard aan een opvolger voor de Quattroporte. Het Italiaanse merk heeft goed naar z’n klanten geluisterd en biedt het nieuwe vlaggenschip aan met vierwielaandrijving. Het merk wil hiermee ook de Duitse concurrentie van repliek voorzien. Audi, Porsche en BMW bieden in dat segment allemaal 4WD aan.

Nieuwe motoren, waaronder een V6, moeten het brandstofverbruik van de nieuwe Quattroporte met 25 procent omlaag brengen. De sedan krijgt ook een start/stop-systeem – goed voor vijftien procent reductie van het brandstofverbruik – en een nieuwe achttraps automaat.

Wanneer de nieuwe Quattroporte op de markt komt is nog niet helemaal duidelijk. Maserati werkt ook aan een model onder de Quattroporte, een concurrent voor de topmodellen van de BMW 5-serie en Mercedes E-Klasse. Ook dat model krijgt de beschikking over de nieuwe techniek.