Jeep Wrangler BeachRescue

Niet dat je in Nederland op het strand mag rijden maar Jeep komt toch met een speciaal ‘beach’-model. De Wrangler BeachRescue is beperkt verkrijgbaar en onderscheidt zich met enkele uiterlijke verfraaiingen.

Volgens Jeep is de Wrangler uitermate geschikt om mee op het strand te rijden. Dat geloven we graag maar helaas is dat in Nederland niet toegestaan. De BeachRescue koop je dan ook vooral om indruk te maken.

De speciale uitvoering is te herkennen aan de zwarte beschermingsplaten op de portieren, die krassen in de lak moeten voorkomen. De reservewielhoes heeft de kleur van de carrosserie maar de afdekplaat is juist contrasterend van kleur en voorzien van een groot Jeep-logo. De spiegels zijn in de kleur van de auto en eveneens verfraaid met een opschrift.

Verder heeft de BeachRescue een Freedom Top, een cabriodak dat in allerlei standen is openen. Over een gebrek aan luxe in de BeachRescue hoef je niet klagen. Airconditioning, centrale deurvergrendeling met keyless entry, cruise control en 17 inch lichtmetalen wielen met speciale Wrangler-banden met witte opdruk: het zit er allemaal op. De Wrangler BeachRescue is in beperkte oplage verkrijgbaar maar Jeep meldt niet hoeveel exemplaren er zijn. Met de 3.8 V6-benzinemotor kost de speciale uitvoering 48.190 euro, de 2.8 CRD diesel staat voor 46.450 euro in de prijslijst.