Opel Corsa

De Volkswagen Polo Bluemotion en Fiat Punto MultiJet krijgen concurrentie van de Opel Corsa EcoFlex. De 1.3 CTDI stoot dankzij een start/stop-systeem nog maar 95 g/km CO2 uit en dat betekent vrijstelling van BPM en wegenbelasting.

Opel introduceert z’n tweede BPM-vrije model. Na de Opel Agila EcoFlex – op LPG – komt het merk nu met de Corsa EcoFlex. Die heeft een 1.3 CDTI dieselmotor én een start/stop-systeem aan boord. Opel kondigde de komst van dat systeem in de Corsa al eerder aan maar toen waren er nog geen uitstootcijfers bekend.

Nu dus wel en dat is goed nieuws voor potentiële kopers. De Corsa EcoFlex stoot 95 g/km CO2 uit en dat is precies genoeg om vrijstelling van BPM en motorrijtuigenbelasting te krijgen. Voor zakelijke rijders geldt het aantrekkelijke bijtellingstarief van veertien procent. Opel geeft een brandstofverbruik op van 1 op 28.

De 1.3 CDTI EcoFlex komt daarmee in het vaarwater van de Fiat Punto Evo MultiJet, Volkswagen Polo Bluemotion en diens broertjes Seat Ibiza Ecomotive en Skoda Fabia Greenline. Al deze modellen profiteren ook van de genoemde belastingvoordelen dankzij hun zuinige dieselmotoren. De Corsa troeft deze concurrenten zowel qua vermogen als qua prijs af. De Corsa heeft 95 pk en kost 14.595 euro. Fiat biedt naast de Punto Evo nog de ‘oude’ Grande Punto aan, die is wel lager geprijsd dan de Corsa. De Opel Corsa EcoFlex is per direct te bestellen.