Ferrari California bicolore

Het matzwarte dak van de 599 GTO viel blijkbaar in de smaak bij Ferrari-klanten. Daarom komt Ferrari nu met een California ‘bi-colore’.

Ferrari presenteert op het aankomende Goodwood-festival in Groot Brittannië een speciale California. De coupé-cabriolet heeft een matzwart dak in combinatie met een zilvergrijze carrosserie. Ferrari vond de inspiratie voor deze uitvoering volgens eigen zeggen bij de bicolore ‘Berlinetta’s’ uit de jaren ’50 en ’60.

De California bicolore die op het Britse festival staat heeft naast een zwart dak ook 20 inch zwarte wielen. Deze komen uit de exclusieve Genuine Ferrari Accessories-collectie. Die biedt klanten de mogelijkheid om de auto geheel naar eigen wens aan te kleden en samen te stellen.

Opvallend is dat Ferrari de 599 GTO ook introduceerde met een zwart dak. Het exemplaar dat Ferrari op Goodwood laat zien zal in de combinatie wit/blauw zijn uitgevoerd. Wanneer bi-colore als optie beschikbaar komt voor klanten is nog niet bekend maar zoals altijd bij Ferrari is alles mogelijk zolang je bereid bent om diep in de buidel te tasten.