Opel heeft de prijzen van de nieuwe Meriva bekend gemaakt. De compacte MPV met Flexdoors kost minimaal 17.995 euro.

Na zijn werelddebuut op de autosalon van Genève, die vanaf vandaag de poorten voor het publiek opent, maakt Opel de volledige prijslijst van de nieuwe Meriva bekend. De compacte MPV kost minimaal 17.995 euro en dan mag je instappen in een 1.4 met 100 pk in Selection-uitvoering. De meerprijs voor de Edition-uitvoering bedraagt 1.500 euro en wil je een Cosmo dan komt datzelfde bedrag er nog eens bij.

De 1.4 turbo met 120 pk is er vanaf 18.995 euro en de 1.4 turbo met 140 pk staat voor minimaal 21.495 euro in de prijslijst. Die is er niet als Selection. Datzelfde geldt voor de 1.7 CTDI, die 25.495 euro kost in Edition-uitvoering. Bovendien is de dieselmotor standaard gekoppeld aan een automaat. Later volgt er nog een compacte diesel met handbak.

De basisuitrusting van de Meriva ziet er als volgt uit: Flexdoors (de in tegenovergestelde richting openende deuren), elektronische handrem, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrische bedienbare ramen vóór, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en variabele laadvloer. De Edition voegt daar een radio/cd/mp3-speler en zij- en gordijnairbags aan toe. De Cosmo voorziet in mistlampen vóór, cruise control, een lederen stuurwiel met stuurwielbediening en 16 inch lichtmetalen wielen. De nieuwe Meriva kan per direct worden besteld.