BMW heeft een megaorder binnengehaald voor de levering van dieselmotoren aan een Amerikaanse fabrikant. Het Duitse merk gaat 240.000 motoren leveren voor de Carbon E7, een speciaal voor de Amerikaanse politie ontworpen auto.

Veel Amerikaanse politieagenten krijgen vanaf 2013 de beschikking over een dienstauto met een Duitse motor in het vooronder. BMW gaat 240.000 motoren, zestraps automaten en koel- en uitlaatsystemen leveren aan Carbon Motors. Dat bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een politieauto voor de Amerikaanse politiekorpsen.

De Carbon E7 krijgt de beschikking over de bekende 3,0 liter zescilinder dieselmotor van BMW. In de E7 gaat het blok 248 pk vermogen en 542 Nm koppel leveren. Volgens Carbon is de E7 veertig procent zuiniger en schoner dan een vergelijkbare politieauto met benzinemotor.

Carbon zegt al 12.000 orders te hebben ontvangen van politiekorpsen. De populairste politieauto’s in de Verenigde Staten op dit moment zijn de Ford Police Interceptor, Chevrolet Impala en Dodge Charger. Al sinds 2003 is Carbon Motors bezig met de ontwikkeling van de E7. Het duurt nog zeker tot 2013 voordat de productie start.