Seat-gamma

Seat moet de komende drie jaar een stijgende lijn laten zien. Het zorgenkindje van de Volkswagen Groep moet meer modellen verkopen. Dat zegt Seat-topman James Muir tegen Automobilwoche.

Seat is al jaren het zorgenkindje van de Volkswagen Groep en daar moet verandering in komen. Het Spaanse merk moet de komende jaren meer auto’s verkopen en zich daarbij richten op de Europese markt. Nu is Seat nog te veel afhankelijk van de Spaanse markt, die vorig jaar met achttien procent inzakte.

Seat-topman James Muir geeft aan dat de komende drie jaar ‘cruciaal’ zijn voor het merk. In 2009 leed Seat 339 miljoen euro verlies. Muir zegt dat alleen besparingen niet genoeg zijn om ‘Auto Emocion’ weer op de rails te krijgen.

De Seat-fabriek in het Spaanse Martorell draait op iets meer dan de helft van de productiecapaciteit. Om de productie-aantallen op te krikken laat het Volkswagen-concern de Audi Q3 vanaf 2011 in Spanje bouwen. Daarmee is Seat nog niet uit de problemen. Dat lukt alleen met modellen die op het niveau van Volkswagen staan, nu is Seat het ondergeschoven kindje in de Duitse autogroep. Zelfs ‘budgetmerk’ Skoda is Seat in kwaliteitsbeleving voorbijgestreefd.