20 tot en met 26 maart 2010.
De lente is weer in het land en daarom hierbij een selectie zonnige berichten. Zo verschijnen op de Nederlandse markt de eerste hybride sportcoupé en de eerste stationwagon die in de 14 procent bijtellingscategorie valt. We kijken uit naar toekomstige modellen zoals de elektrische Fiat 500 en een sterk verbeterde New Beetle. En wat te denken van de snelle Bugatti Galibier? Ook goed nieuws uit Zweden: de productie bij Saab is weer opgestart.

Geprijsd
De eerste hybride sportcoupé Honda CR-Z wordt verkrijgbaar vanaf 24.990 euro. Tegenover een topsnelheid van 200 km/u en de 0-100 km/u-sprint in 9,9 seconden staan een energielabel A en 20 procent fiscale bijtelling. De nieuwe Volkswagen Touareg komt met een benzinemotor, een dieselmotor en als hybride op de markt. Het instapmodel heeft een prijskaartje van 73.090 euro. Skoda introduceert de eerste stationwagen in Nederland die in de 14 procent bijtellingscategorie valt: de Skoda Fabia Combi Greenline. Dankzij de CO2-uitstoot van slechts 89 g/km krijgt de koper vrijstelling van wegenbelasting en aanschafbelasting BPM.

Verwacht
Na een jaar wachten lijkt de Ferrari California met handbak er deze zomer eindelijk aan te komen. Ondanks het uitblijven van de officiële mededeling over de Bugatti Galibier stellen insiders dat deze ‘hoe dan ook gebouwd zal worden’. Chrysler gaat de techniek voor de elektrische Fiat 500 verder ontwikkelen en de auto bouwen. De productie start begin 2012. De Subaru-versie van de FT-86 van Toyota zal verschijnen zonder AWD. Volkswagen ontwikkelt een sterk verbeterde New Beetle, met sportiever rijeigenschappen, nieuwe motoren, meer binnenruimte en een ‘zwevend’, afgeplat dak.

Motoren
Ford en GM zijn beland in een strijd over wiens motor meer paardenkrachten heeft. Lachende derde is Chrysler, wiens nieuwe Pentastar 3.6 V6-motor breed toepasbaar is door het gebruik van nieuwe Fiat-techniek. Er komen uitvoeringen met MultiAir, directe inspuiting en een turbo.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.