Hyundai Sonata Hybrid teaser

Hyundai kondigt in de Verenigde Staten de Sonata Hybrid aan. Op de autoshow van New York later deze week onthullen de Koreanen het nieuwe model.

De nieuwe Hyundai Sonata wordt in de Verenigde Staten voorzien van een hybride aandrijflijn. Het merk stelt de auto voor op de autoshow van New York die later deze week van start gaat. Of de Europese Sonata, die i40 gaat heten en na de zomer wordt onthuld, ook een hybride aandrijflijn krijgt is nog niet bekend.

Hyundai geeft alvast een teaser vrij van de Sonata Hybrid. Het ontwerp van de hybride wijkt iets af van de benzine-uitvoeringen. De auto heeft sportievere bumpers, een andere grille en nieuwe koplampen met LED dagrijverlichting.

De hybride aandrijflijn bestaat uit de in Amerika bekende 2.4 viercilinder met 204 pk en een 30 kW sterke elektromotor, die een koppel van 205 Nm genereert. Een zestraps automaat maakt onderdeel uit van de aandrijflijn. Hyundai maakt gebruikt van lithium polymeer batterijen. Prestatie- en verbruikscijfers maakt het Koreaanse merk nog niet bekend.