Jaguar sloop

De sloopregeling in Engeland stopt vandaag. De beschikbare 400 miljoen pond (447 miljoen euro) is op. Ongeveer twintig procent van alle nieuwe auto’s in het land werd verkocht via de sloopregeling.

Na Duitsland is Engeland de tweede grote automarkt waar de sloopregeling afloopt. Vandaag eindigt de regeling, die 400 miljoen pond heeft gekost. De Britten kregen 2.000 pond als ze een meer dan tien jaar oude auto inruilden voor een nieuwe.

Sinds de start van de regeling vorig jaar hebben zo’n 400.000 Britten gebruik gemaakt van de regeling. Dat is ongeveer twintig procent van de totale autoverkopen in die periode. Volgens Brits onderzoek kocht de helft van de mensen die gebruik maakten van de sloopregeling nooit eerder een nieuwe auto.

De overheid zegt dat danzkij de sloopregeling 4.000 banen behouden konden worden in de Britse auto-industrie, niet alleen bij fabrieken maar ook bij dealers en toeleveranciers. Hoe de autoverkopen zich nu gaan ontwikkelen is afwachten. Sinds de regeling in Duitsland is stopgezet zijn de autoverkopen in het land met twintig procent gekelderd. Het Verenigd Koninkrijk is de vierde automarkt van Europa, na Italië, Duitsland en Frankrijk. In Italië loopt de regeling binnenkort ook af, in Frankrijk wordt de sloopbonus op dit moment langzaam afgebouwd.