Opel Meriva

Volgende maand staat de nieuwe Opel Meriva bij de Nederlandse dealers. Een mooie aanleiding voor Opel om met een hele rits nieuwe foto’s naar buiten te komen van de compacte MPV.

Opel geeft meer beeldmateriaal vrij van de nieuwe Meriva, die in juni bij de dealers staat. Het merk slaat een verrassende weg in met de compacte MPV en onderscheidt zich van de Citroën C3 Picasso, Kia Venga en andere soortgenoten met z’n Flexdoors – in tegenovergestelde richting openende achterdeuren.

Volgens Opel zorgen de speciale achterdeuren voor een makkelijkere instap. De openingshoek van 84 graden en de handgreep op de B-stijl helpen daar ook aan mee. De Opel Meriva biedt veel ruimte, tot wel 1.500 liter als de achterbank omlaag is geklapt. Opel zegt dat er 32 verschillende opbergruimtes zijn in het interieur. Die zijn overigens niet allemaal standaard.

Het motorenaanbod is up-to-date met drie varianten van de nog verse 1.4 benzinemotor. De krachtigste twee met 105 en 140 pk zijn voorzien van een turbo. Bij de verkoopstart is er een dieselmotor verkrijgbaar, de 1.7 CTDI met 100 pk. Deze is standaard gekoppeld aan een automatische zesbak. Later volgen nog een zuinige 1.3 CTDI en twee minder krachtige varianten van de 1.7 dieselmotor. De prijzen starten bij 17.995 euro.