Audi A1 FC Bayern

Audi gaat los op het jaarlijkse tuningevenement Wörthersee Tour in Oostenrijk. Het merk laat zeven verschillende creaties van de A1 zien.

Audi wil de mogelijkheden van de A1 laten zien door met maar liefst zeven verschillend uitgedoste A1’s te komen. De auto’s hebben allemaal een ander thema en worden gepresenteerd op evenement Wörthersee Tour 2010 in Oostenrijk.

Als een van de sponsoren van Bayern München eert Audi de club met de A1 FC Bayern. De auto draagt nummer 10, het rugnummer van Bayern-speler Arjen Robben. Zo heeft de auto ook nog een beetje een Nederlands tintje. De tweede speciale A1 heeft de naam Follow Me gekregen en is geïnspireerd op de assistentieauto’s op het vliegveld.

Nummer 3 is Competition Kit, een eerbetoon aan de rally auto’s van Audi uit de jaren ’80. De Hot Rod is extra verlaagd en heeft een matzwarte lak met vlammen-prints. Dan is er nog de Fashion Edition, die een matte en hoogglans afwerking combineert met een stijlvolle donkerrode kleur. De andere twee ‘editions’ zijn een plaatselijk eerbetoon. De Wasserwacht is gespoten in de kleuren van de reddingsbrigade van de Wörthersee en de Pickerljäger lijkt op een Oostenrijkse politieauto.

Audi wil met de zeven ‘editions’ vooral laten zien wat de mogelijkheden zijn. De A1 moet net zo hip zijn als de Fiat 500, Citroën DS3 en Mini en daarom kun je het model straks eindeloos customizen met verschillende pakketten voor zowel het exterieur als interieur. De meeste van de getoonde creaties zijn eenmalig en staan straks helaas niet op de optielijst van de A1.