Bugatti Type 57SC Atlantic

Op een veiling vorig weekend is een Bugatti Type 57SC Atlantic afgehamerd op een bedrag tussen de 30 en 40 miljoen dollar. Daarmee is deze exclusieve Fransman officieus de duurste auto ooit.

De Bugatti Type 57SC Atlantic uit 1936 mag zich de duurste auto ooit noemen. Het officiële bedrag is niet bekend gemaakt maar volgens de Wall Street Journal is de auto afgehamerd op een bedrag ergens tussen de 30 en 40 miljoen dollar. De koper is officieel anoniem maar diezelfde krant meldt dat het zou gaan om het Mullin Automotive Museum in Oxnard, Californië.

Het veilinghuis Gooding & Co. verkocht de Bugatti in opdracht van de familie van de in 2008 overleden Bugatti-verzamelaar Peter Williamson. De auto was in 2003 nog showwinnaar van het concours d’elegance in Pebble Beach.

De Type 57SC Atlantic is een zeldzame auto, er zijn slechts drie exemplaren van gebouwd. De Atlantic is gebaseerd op het Aerolithe Electron Coupe prototype dat het Franse merk tentoonstelde op de autosalon van Parijs in 1935. De nu geveilde Atlantic is de eerste van de drie gebouwde exemplaren.