Volkswagen Golf GTI Adidas

De Wörthersee meeting staat weer voor de deur. Traditiegetrouw onthult Volkswagen daar nieuwe Golf GTI-varianten. Dit jaar zijn dat de ‘limited edition’ GTI Adidas en het studiemodel GTI Excessive.

Ieder jaar vindt in het voorjaar het Wörthersee Treffen plaats in Oostenrijk. Op dit tuningfestival speelt de Duitse autobouwer Volkswagen een flinke rol. Behalve accessoires en ludieke automobilia presenteert het merk dit jaar twee speciale Golf GTI’s.

De eerste is de Volkswagen Golf GTI Adidas. Technisch verschilt deze auto in niets van de gangbare Golf met 2.0 TSI-motor van 210 pk. Uiterlijk is de GTI Adidas echter opgetuigd met onder meer 18 inch lichtmetalen wielen. De van de Golf R bekende bi-xenonlichten sieren de voorkant en LED-lichtunits de achterkant. Binnenin de GTI vind je sportstoelen.

De Golf GTI Adidas zal als ‘limited edition’ op de markt komen, hoewel het nog altijd om 4.410 exemplaren gaat. Naast bovengenoemde uitrusting kunnen kopers kiezen uit een uitgebreide lijst accessoires voor het in- en exterieur, zodat de auto volledig naar wens kan worden geïndividualiseerd. De verkoop begint in juni.

De Volkswagen Golf GTI Excessive is een conceptauto met motorsport bodykit. Onder meer spoilers, sideskirts en een diffuser moeten de auto een woeste indruk geven. Helaas heeft Volkswagen nog geen foto verstrekt van de GTI Excessive.