1 tot en met 7 mei 2010.
Tijdens de meivakantie mag de bedrijvigheid in Nederland dan dalen, onze oosterburen zitten niet stil. Meerdere Duitse autofabrikanten presenteerden snelle uitvoeringen van het bestaande assortiment. Bovendien debuteerde het concept voor de aanstaande elektrische Volkswagen Golf.

Elektrische Golf
Volkswagen presenteerde de conceptcar Golf Blue-e-motion aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De 100 procent elektrisch aangedreven auto moet in 2013 op de markt verschijnen, naast de hybride Golf.

Nieuwe, snelle uitvoeringen
De Audi R8 GT is 100 kg lichter dan de reguliere R8 sportcoupé. Toch is de GT een zware jongen want de 5.2 V10 FSI-motor produceert 35 pk extra. Deze motor komt ook in Audi RS7, een extra sportieve variant van de A7 Sportback. Porsche heeft op een dealerbijeenkomst de vernieuwde 911 GT2 onthuld en als verrassing ook het topmodel 911 GT2 RS, met een vermogen van liefst 620 pk. Renault introduceert de sportieve Megane GT met de 180 pk sterke 2.0 turbomotor vanaf 26.990 euro.

Autoverkopen in de lift
Voor de vijfde opeenvolgende maand op rij zijn de Nederlandse autoverkopen gestegen, nu met 24,4 procent. Daarom verhoogt de autobranche de verkoopprognose voor dit jaar.
Ook in de Verenigde Staten steeg de verkoop van nieuwe auto’s in april, iets waarvan bijna alle merken profiteerden.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.