SsangYong Korando C

De Koreaanse SUV-bouwer SsangYong heeft op de autoshow in Busan de Korando C onthuld. Het is de productieversie van de C200 Concept maar dan met dieselmotor. Van de C200 presenteert SsangYong verder een doorontwikkelde, elektrische conceptcar.

De kleinste autofabrikant van Zuid-Korea, SsangYong, verkeert nog steeds in financiële problemen. Maar dat weerhoudt het merk er niet van door te gaan met de ontwikkeling van de C200 die eind 2008 als concept getoond werd. De verkoop van deze cross-over SUV zou nog dit jaar moeten beginnen. Tijd dus om de productieversie te presenteren, deze week op de Busan International Motor Show.

De productieauto heet Korando C, verwijzend naar het meest succesvolle model van SsangYong. De SUV staat op een volledig nieuw platform. Ook de tweeliter turbodieselmotor is geheel nieuw en levert maximaal 181 pk. De krachtbron voldoet aan de Euro 5-uitstootnorm. De SsangYong Korando C is voorzien van een zestrapsautomaat en vierwielaandrijving. ESP, actieve hoofdsteunen en gordijnairbags behoren tot de standaard beschikbare veiligheidsvoorzieningen.

Op de autoshow staat ook een elektrische conceptversie van de C200. Deze is uitgerust met lithium-polymeer accu’s. De studieauto haalt een maximum snelheid van 150 km/u. SsangYong heeft bekendgemaakt dat het elektrische auto’s op pilot basis wil gaan produceren. Binnen 3 of 4 jaar wil het bedrijf elektrische auto’s in massa kunnen fabriceren.

Waarschijnlijk heeft deze intentie te maken met het vinden van een nieuwe investeerder. Sinds begin vorig jaar, toen meerderheidsaandeelhouder Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) zich uit het merk terugtrok, verkeert SsangYong nog steeds in financiële problemen. Nu is er een kandidaat investeerder in het vizier, die ook interesse zou hebben om elektrische auto’s op de markt te brengen.