Lexus GX 460

Lexus heeft de ESP-software van de GX 460 aangepast. De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports ontdekte vorige maand tijdens een circuittest dat de achterkant van SUV kan uitbreken en plakte een ‘niet kopen’-advies op de Lexus.

Consumer Reports verwijdert het label ‘dont buy’ van de Lexus GX 460. Lexus heeft aanpassingen doorgevoerd in de ESP-software waardoor de auto niet meer uitbreekt in grenssituaties. Het Amerikaanse consumentenmagazine deelde het negatieve aankoopadvies voor het eerst sinds negen jaar weer uit.

Consumer Reports ontdekte vorige maand dat de GX 460, die in Europa niet te koop is, uitbreekt en mogelijk kan kantelen. Na de aanpassingen testte het tijdschrift de SUV opnieuw en dit keer slaagt de GX 460 glansrijk voor de test. Reden genoeg om het negatieve koopadvies in te trekken.

Huidige eigenaren in de Verenigde Staten kunnen zich bij de dealer melden. Het gaat om slechts 9.400 exemplaren die aangepast moeten worden. De test van Consumer Reports kwam voor moederbedrijf Toyota op een ongelukkig moment. Het Japanse concern ligt in de V.S. onder vuur vanwege problemen met gas- en rempedalen in verschillende modellen.