Ferrari heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje afgelopen weekend de ‘snelste Ferrari ter wereld’ onthuld. Het is een achtbaantreintje in het nieuwe themapark van Ferrari in Abu Dhabi.

Ferrari F1-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa hebben de ‘snelste Ferrari ter wereld’ onthuld. In slechts twee seconden katapulteert de Ferrari van 0 naar 100 km/u. Het gaat om de Formula Rosso, een van de achtbanen in het nieuwe themapark van Ferrari in Abu Dhabi.

De nieuwe achtbaan, waarvan de Ferrari-coureurs het treintje in de vorm van een F1-auto onthulden, is de snelste ter wereld. Het hoogste punt is 52 meter en passagiers ervaren g-krachten tot 1,7 g. Volgens Ferrari biedt de achtbaan de ervaring van het rijden in een Formule 1-auto.

Er is maar liefst 18.000 pk nodig om het karretje aan een lier vooruit te trekken. Ferrari opent het nieuwe themapark op 28 oktober. De Formula Rosso is slechts een van de vele attracties. Zo is er ook een F430-achtbaan, waarin twee karretjes naast elkaar ‘racen’.