De Ford C-Max verschijnt in 2013 als hybride op de markt. Het merk komt naast een gewone full hybrid ook met een plug-in uitvoering.

Van de nieuwe Ford C-Max verschijnen in 2013 twee hybride-uitvoeringen. Het merk brengt van de vijfzits C-Max een full-hybrid én plug-in hybrid op de markt. De C-Max-uitvoeringen volgen op de hybride Focus, die voor 2012 op de planning staat. Dat zijn de eerste hybrides van Ford op de Europese markt, in de V.S. leveren de Amerikanen al verschillende hybridemodellen. Overigens komt Ford volgend jaar al met een elektrische bedrijfswagen op de markt.

Ford investeert 27 miljoen euro in het hybride project, waarvan een deel wordt betaald door de Europese Unie en de Spaanse overheid. De hybride wordt namelijk geproduceerd in het Spaanse Valencia, waar vanaf deze zomer ook de reguliere C-Max en Grand C-Max van de band lopen. Na de zomer staat de nieuwe C-Max in de showroom.

Over de techniek doet Ford verder geen mededelingen. Welke motor als basis dient voor de hybride aandrijflijn is dus nog niet bekend. Wel maakt de Ford Grand C-Max – zonder hybride-aandrijving – de overstap naar de Verenigde Staten in 2011 en dat is voor het eerst. De C-Maxen voor Amerika worden ook in Spanje gebouwd.