Lexus IS250

Lexus heeft nog eens naar de prijsstelling van de IS 250 gekeken en besloten dat er best iets van de prijs af kan. De ‘premium’-Japanner staat nu voor minimaal 36.500 in de prijslijst, 7.100 euro minder dan voorheen.

Lexus gooit het benzinegamma van de IS op de schop. Het merk maakt de middenklasser met de 208 pk sterke V6 een stuk bereikbaarder. De nieuwe vanafprijs van de IS 250 bedraagt 36.500 euro en dat is maar liefst 7.100 euro lager dan voorheen. De prijzen van de dieseluitvoeringen veranderen niet.

De vier huidige uitvoeringen verdwijnen en maken plaats voor vijf optiepakketten. De basisuitvoering omvat zaken als 16 inch lichtmetalen wielen, volautomatische airconditioning, velours bekleding, smart entry&start-systeem, Bluetooth en een audio-installatie.

Voor 1.075 euro extra levert Lexus het Comfort Line-pakket met onder andere cruise control en parkeersensoren. De Business Line doet daar voor 2.465 euro 17 inch lichtmetalen wielen bij. Dan is er nog de F-Sport Line voor 2.035 euro. De IS wordt dan opgetuigd met spoilers, sportieve bumpers, sportstoelen en 18 inch lichtmetaal. De Dynamic Line kost 2.690 euro en voorziet in bi-xenon verlichting, een audiosysteem met dertien speakers en een verlaagd onderstel. Wil je ultieme luxe dan kies je voor de Luxury Line met houtinleg op het dashboard en lederen bekleding.