Ontwikkelingscentrum Ferrari

Ferrari gaat flink snijden in het personeelsbestand. Het herstel van de automarkt duurt langer dan verwacht en daarom schrapt het Italiaanse sportautomerk 270 banen.

Bij Ferrari in Maranello verdwijnen 270 banen, waarvan 150 in de fabriek. Het sportautomerk heeft te maken met een teruggelopen vraag naar motoren van zustermerk Maserati. In 2009 is de vraag met 50 procent teruggelopen tot 4.500 V8-motoren. Wat de vooruitzichten voor 2010 zijn meldt het bedrijf niet.

Ferrari staakt de productie in een van z’n fabrieken volgende week waardoor 600 werknemers vijf werkdagen thuis moeten zitten. Van de 270 personeelsleden die moeten vertrekken probeert Ferrari een deel onder te brengen bij andere bedrijven in de buurt en een ander deel kan met vervroegd pensioen.

In totaal zijn er 3.000 mensen werkzaam bij Ferrari. De winst van het merk liep in het eerste kwartaal met bijna dertig procent terug tot 39 miljoen euro. Het personeel is bereid te praten over de reorganisatie maar vindt dat het management een te starre houding aanneemt. De arbeiders legden daarom begin deze week uit protest vier uur het werk neer.