BMW M3 GT2 tijdens 24 uur van Nürburgring

BMW heeft de 24 uur van Nürburgring op z’n naam geschreven. De M3 GT2 van de Duitse coureur Jörg Müller reed de meeste ronden.

De Porsches en Audi’s waren het snelst maar dat bleek niet genoeg om de 24 uur van Nürburgring te winnen. De BMW M3 GT2 van het team van Jörg Müller legde uiteindelijk de grootste afstand af. De enige Ferrari in het deelnemersveld, de 430 GTC, werd tweede en winnaar in de SP7-klasse. De Audi R8 LMS maakt het podium vol en schreef de GT2-klasse op z’n naam.

De laatste overwinning van BMW in de 24 uur van Nürburgring stamt uit 2005. Lang zag het er naar uit dat Porsche net als vorig jaar de overwinning binnen zou hengelen. De twee vooraan rijdende Porsches vielen echter voortijdig uit. Een van de kanshebbers was de bijzondere GT3 R Hybrid, die problemen kreeg met z’n benzinemotor.

Voor Audi is de 2010-editie van de 24 uur van Nürburgring een evenement om snel te vergeten. Van de zeven gestarte R8 LMS-en haalden er slechts twee de finish. Die eindigden als schrale troost op de derde en vijfde plaats.