BMW smeert de hybridetechniek uit over het gehele assortiment. Volgend jaar komt de 5-serie hybride en van de volgende generatie 3-serie verschijnt ook een hybridevariant. Dat heeft BMW CEO Norbert Reithofer bekend gemaakt tijdens een aandeelhoudersvergadering.

BMW brengt van de nieuwe 5-serie en de nog te verschijnen nieuwe 3-serie een hybrideuitvoering uit. Dat de 5-serie komt – in 2011 – is geen verrassing meer, het merk liet op de autosalon van Genève dit jaar al een voorproefje zien van de 5-serie Hybrid.

De 5-serie Hybrid is net als de X6 Active Hybrid een full-hybrid, waarmee het mogelijk is om over een kleine afstand volledig elektrisch te rijden. Ook van de 3-serie komt BMW met zo’n variant. De 7-serie blijft voorlopig alleen als mild-hybrid, waarbij de elektromotor meer als overboost functioneert.

BMW wil tot 2020 de CO2-uitstoot van z’n modellen met 25 procent omlaag brengen. Eind 2009 bedroeg de gemiddelde CO2-uitstoot van het BMW-gamma 150 g/km. Hybridemodellen zijn verder zeer belangrijk voor de Japanse markt, waar grote belastingvoordelen gelden voor kopers van een hybride-auto. “Als je geen hybride kan aanbieden in Japan dan verkoop je daar binnenkort geen enkele auto meer”, aldus Reithofer.