Volkswagen wil het gerenommeerde Italiaanse design- en engineeringbureau Italdesign Giugiaro overnemen. Dat melden twee goed ingelichte bronnen aan vakblad Automotive News.

Volkswagen wil het bekende ontwerphuis Italdesign Giugiaro kopen. Volgende week zou de deal bekend gemaakt moeten worden, volgens bronnen in Italië. Het bedrijf is nu in handen van Giorgetto Giugiaro en wordt gerund door zijn zoon Fabrizio. Beide heren blijven voor het bedrijf werken na de overname.

Volkswagen wil het bedrijf overnemen om meer expertise en designers in huis te halen. Er werken 975 mensen bij Giugiaro en er zijn 800 werkstations. Het hoofdkantoor van Italdesign is gevestigd in Moncalieri, een paar kilometer ten zuiden van Turijn. Giugiaro is geen onbekende van Volkswagen, het bedrijf ontwierp de eerste generatie Golf en Scirocco. De meest recentelijke ontwerpen van Giugiaro zijn de Alfa Romeo 159 en Brera en de Fiat Grande Punto. De laatste jaren werkte Italdesign vooral achter de schermen mee aan de ontwikkeling van diverse modellen, zoals de tweede generatie Mini.

De overname is een nieuwe stap van Volkswagen om de grootste autobouwer ter wereld te worden. In 2018 wil het Duitse concern jaarlijks tien miljoen auto’s produceren. Italdesign zou het tweede Italiaanse bedrijf zijn dat door de Duitsers wordt overgenomen, eerder al viel Lamborghini in de gretige handen van Volkswagen.