Aanrijding

Autoverzekeraars verhogen de komende tijd hun premies met drie tot vijf procent. Dat zeggen verzekeringsdeskundigen in dagblad De Telegraaf.

Autoverzekeringen worden de komende tijd weer duurder. Volgens deskundigen zijn de strenge winter met veel schademeldingen en de prijzenoorlog van de afgelopen jaren daar debet aan. Veel verzekeraars draaiden in 2009 verlies op autoverzekeringen.

Er woedt al jaren een stevige prijzenoorlog op de autoverzekeringsmarkt, aangewakkerd door nieuwe spelers die goedkope verzekeringen via internet aanbieden. Sommige verzekeringsmaatschappijen zagen zich zelfs genoodzaakt verzekeringen onder de kostprijs aan te bieden om zo onder het prijsniveau van de concurrentie te kruipen.

Daar komt bij dat het voor alle aanbieders een dure winter is geweest met veel schades door slippartijen of kapotte ruiten. De verzekeringsdeskundigen zeggen in De Telegraaf dat de eerste prijsverhogingen al geconstateerd zijn. Die zullen tussen de drie en vijf procent uitkomen en dat kan de autobezitter – afhankelijk van de situatie – tientallen euro’s per jaar gaan kosten.