De eerste elektrische Mitsubishi iMiEV’s staan op Nederlands kenteken. Mitsubishi is het eerste volumemerk dat een typegoedkeuring krijgt van de RDW voor een elektrische auto.

Nissan en Mitsubishi buitelen over elkaar heen om als eerste grote fabrikant een elektrische auto in de showrooms te zetten. De Nissan Leaf en de kleinere Mitsubishi iMiEV gaan allebei in december in de verkoop. Vooruitlopend daarop heeft Mitsubishi in Nederland alvast twee iMiEV’s door de RDW van kenteken laten voorzien.

Het Japanse merk gaat de elektrische auto de komende maanden testen op de Nederlandse wegen. Ook worden de auto’s gebruikt voor demonstraties bij geïnteresseerde partijen als overheden, leasemaatschappijen en energiebedrijven.

De iMiEV is een vierpersoons stadsauto met een actieradius van 130 kilometer. Er komen ook twee Franse afgeleiden van de elektrische auto, de Citroën C-Zero en Peugeot iOn. Deze auto’s staan gelijk met de iMiEV in de showroom. De prijzen van deze modellen zijn nog niet bekend. Nissan verkoopt de grotere en luxere Leaf voor 32.839 euro.

Overigens zijn Mitsubishi en Nissan niet de eerste merken met een elektrische auto in Nederland. Het zijn juist de kleine merken Tazzari en Think die hier de primeur hebben. De modellen Zero en City zijn echter nog geen volwaardige auto’s te noemen. Daarnaast zijn er ombouwmogelijkheden bij gespecialiseerde bedrijven voor bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, Fiat Fiorino en Lotus Elise.