Opel ontwikkelt een coupé op basis van de Insignia. Die zou in 2013 op de markt kunnen komen maar dan moet er wel genoeg draagvlak voor het project zijn binnen General Motors. Dat meldt het Britse Car Magazine.

Opel werkt aan de ontwikkeling van een coupémodel in het D-segment. Dat zou betekenen dat de naam Calibra weer van stal gehaald wordt. In 2007 liet Opel de GTC Concept zien, een coupé die als voorbode diende voor de Insignia. Dat prototype is nu het uitgangspunt voor het ontwerp van de coupé.

Voordat je meteen naar de dealer rent om een ‘nieuwe Calibra’ te bestellen: het duurt nog tot 2013 voordat de auto verschijnt, áls ‘ie er komt. Er is nog geen groen licht gegeven op het hoofdkantoor van moederbedrijf General Motors. Opel dient eerst een sluitend businessmodel in te leveren bij de hoge bazen.

Het Duitse merk moet minimaal 30.000 stuks verkopen van de Calibra om het project winstgevend te krijgen. Daarom zoekt Opel naar partners binnen GM. Buick zou de auto in Amerika op de markt kunnen brengen, dat merk verkoopt al de Insignia onder de eigen vlag.