Subaru onthult de ultieme Impreza: de door Cosworth behandelde STi CS400. Met 395 pk blaast hij de Ford Focus RS ruimschoots voorbij. Het slechte nieuws: hij blijft voorbehouden aan de Britse markt.

Subaru heeft de krachtigste Impreza onthuld. De Cosworth STi CS400 heeft 395 pk en 540 Nm koppel. Het zwarte monster sprint in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u, dat is even snel als een Lamborghini Gallardo LP560-4. De topsnelheid van de Impreza Cosworth is begrensd op 250 km/u.

De heren van het beroemde Cosworth hebben de 2.5 turbomotor van de Impreza flink aangepakt. Niet alleen technisch maar ook de turbo, motorelektronica en het uitlaatsysteem moesten eraan geloven. Verder monteert Cosworth grotere remmen, stijvere veren en staat de Impreza 10 mm dichter bij het asfalt.

Uiterlijk is de snelste Impreza te herkennen aan de nieuwe voorbumper en achterspoiler, 18 inch lichtmetalen wielen en een grotere spoorbreedte. Het interieur is opgeleukt met Recaro sportstoelen en een zwarte hoogglans afwerking van het dashboard. Er worden slechts 75 exemplaren gebouwd van de Impreza Cosworth en die zijn allemaal voorbehouden aan de Britse markt.