Op de Italiaanse website van Lancia zijn enkele mysterieuze schetsen opgedoken. De tekeningen van de nieuwe Ypsilon, een zakensedan en een coupé haalden het niet tot het concept- of productiestadium.

Aan ideeën geen gebrek bij het Centro Stile van Lancia. Op de nieuwe website van Lancia in Italië staan verschillende, nooit eerder gepubliceerde schetsen van nieuwe modellen die tot nu toe het levenslicht niet zagen.

Zo is er een schets uit 2007 van de nieuwe Ypsilon. Dit model komt volgend jaar op de markt en zal stijlelementen van de getoonde schets meekrijgen. Het ‘zwevende dak’ dat ook de Delta heeft zien we zeer waarschijnlijk terug op Lancia’s kleinste.

De in 2005 verdwenen Lybra kreeg nooit een opvolger maar die plannen zijn er wel degelijk geweest. Een schets uit 2005 laat zien hoe een Lancia-sedan in het D-segment eruit had kunnen zien. In de nieuwe toekomstplannen van Lancia staat opnieuw een zakensedan ingepland maar dan wijst de kalender alweer 2013 aan. Een Lancia coupé hoeven we voorlopig niet te verwachten maar ook hiervan zijn meerdere tekeningen opgedoken. Opvallend is dat de getekende coupé in niets lijkt op de Fulvia Coupé Concept uit 2003.