Hummer H3T 2010

Het is definitief over en uit voor het iconische merk Hummer. De laatste Hummer is van de band gelopen in Shreveport, Louisiana.

Hummer is dood. Begin dit jaar besloot General Motors al om het merk op te doeken nadat de verkoop aan het Chinese Tengzong was mislukt. Nu is definitief de laatste Hummer, een H3, van de band gelopen in Shreveport, Louisiana.

In april werden de productiebanden nog één keer opgestart om een laatste fleetorder van 850 stuks weg te werken. GM startte al eerder met de uitverkoop van de dealervoorraden in de Verenigde Staten. De laatste Hummer die de fabriek verliet markeert een treurig einde van een tijdperk. Een moment waar GM liever niet bij stil blijft staan. Zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven laat de Amerikaanse autobouwer dit moment aan zich voorbij gaan. Hummer is verleden tijd, hoewel General Motors nog wel eigenaar blijft van de merkrechten van Hummer.

De fabriek blijft nog even open. De Chevrolet Colorado en GMC Canyon, twee modellen voor de Amerikaanse markt, lopen ook in Shreveport van de band. General Motors sluit de productiefaciliteit waarschijnlijk pas in 2012. Toch verliezen nu al 200 van 900 medewerkers hun baan.