De ontwikkeling van de FT-86 coupé loopt twee jaar vertraging op. Het Britse tijdschrift Autocar meldt op basis van bronnen in Japan dat de productieversie van de FT86 niet voor 2013 op de markt komt.

De productieversie van de veelbelovende FT-86 Concept laat nog even op zich wachten. Er zijn problemen met de ontwikkeling van de sportauto. Toyota ontwikkelt de auto samen met Subaru en dat brengt wat complicaties met zich mee. Eigenlijk stond de coupé voor 2011 op de planning maar dat wordt nu twee jaar later.

De kosten voor de ontwikkeling van de auto vallen hoger uit dan Toyota had begroot. De viercilinder boxermotor in de FT-86, afkomstig van Subaru, is volgens Toyota niet schoon en zuinig genoeg en daarom ontwikkelen de Japanners een verbeterde versie van de motor.

Ook de economische onzekerheid speelt nog altijd een rol. Het merk wil op termijn ook een hybride-uitvoering van de coupé op de markt brengen. Toyota kijkt daarvoor eerst de kat uit de boom bij Honda. Het succes van de CR-Z bepaalt mede of er een hybride sportcoupé van Toyota komt.