Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, richt samen met de Chinese autobouwer BYD een nieuwe joint venture op voor de ontwikkeling van elektrisch aangedreven auto’s. De twee partijen investeren allebei 71 miljoen euro in het project.

Mercedes trekt samen met BYD (Build Your Dreams) op om elektrische voertuigen te ontwikkelen voor de Chinese markt. De twee bedrijven starten een nieuwe joint venture met de naam Shenzen BYD Daimler New Technologies Co. Ltd. Zowel Daimler als BYD wordt voor vijftig procent eigenaar van het nieuwe bedrijf.

De twee partijen hopen elkaar te versterken. Mercedes brengt expertise op het gebied van autodesign en veiligheid mee, BYD heeft ervaring met de ontwikkeling van accu’s en elektrische aandrijfsystemen. Om die reden ging Volkswagen vorig jaar al een samenwerking aan met BYD.

Uiteraard is Dieter Zetsche, CEO van Daimler, blij met de nieuwe samenwerking: “Onze nieuwe joint venture biedt ons mogelijkheden om het enorme potentieel aan elektromobiliteit in China optimaal te benutten. De oprichting van het onderzoeks- en technologiecentrum in samenwerking met BYD geeft onze groeiende aanwezigheid op deze belangrijke markt een extra dimensie.” De Chinese overheid moet de joint venture nog wel goedkeuren.