Audi interieur

De nieuwe vice-president van engineering bij General Motors vindt dat Audi de maatstaf is voor auto-interieurs. Dat heeft hij gezegd tijdens een interview met de Amerikaanse website Edmunds Inside Line.

Karl Stracke is de nieuwe vice-president engineering bij General Motors. Een van de uitdagingen voor Stracke is het verbeteren van de bouwkwaliteit en uitstraling van GM-interieurs. “We hebben de laatste tijd vooruitgang geboekt maar we zitten nog niet op Audi-niveau”, aldus Stracke.

De dashboards van Audi zijn wat hem betreft de maatstaf: “Ik wil het Audi-niveau bereiken, dat is voor mij de benchmark.” Stracke denkt dat er veel te verbeteren valt voor General Motors op dat gebied. Zelfs de mooiste producten uit de GM-stal laten daar punten liggen. “Ik heb met de Corvette Grand Sport gereden. Een fantastische auto maar het dashboard overtuigt niet”, legt Stracke uit.

Hij vertelt ook dat de grote bazen van het ‘nieuwe GM’ meer prioriteit geven aan het analyseren van concurrenten. Technici rijden wekelijks met concurrerende modellen op een testcircuit om de maatstaf te bepalen.