Tussen nu en 2020 moet een van de drie Jaguar Land Rover-fabrieken de deuren sluiten. Dat heeft CEO Carl-Peter Forster gezegd tegen het Britse tijdschrift Autocar.

Eén van de drie fabrieken van Jaguar en Land Rover in Groot Brittannië moet definitief dicht. Het is volgens de topman Carl-Peter Forster van Tata Motors, het moederbedrijf van Jaguar en Land Rover, niet haalbaar om drie fabrieken open te houden. “Het is heel simpel: een grote fabriek is veel efficiënter dan twee kleine”, aldus Forster.

Tata sluit een van de drie fabrieken ergens in de komende tien jaar. Forster gaat eerst bekijken hoe de productie van modellen opnieuw verdeeld kan worden. Ook het modelgamma van de twee Britse merken gaat hij tegen het licht houden.

De fabrieken in Solihull en Castle Bromwich lopen het grootste risico gesloten te worden. Forster, die begin dit jaar over kwam van Opel, wil zoveel mogelijk banen behouden maar kan nog niks beloven. De productie van modellen wordt waarschijnlijk gefaseerd overgeheveld naar de twee andere fabrieken.