Een nieuwe Polo betekent ook een nieuwe Polo sedan. De eerste exemplaren zijn inmiddels gespot in de fabriekshallen van Volkswagen.

De nieuwe Volkswagen Polo sedan staat klaar om groeimarkten als China, Brazilië, India en Rusland te bedienen. Net als van het vorige model komt Volkswagen met een sedan voor markten waar compacte sedans populair zijn.

Een brutale fabrieksmedewerker van Volkswagen legde de Polo sedan al op de foto vast en zette de plaatjes op internet. Opvallend is dat de achterlichten veel gelijkenis vertonen met die van de Golf Variant. Als naam voor het nieuwe model circuleert Vento maar dat zou een vreemde keuze zijn van Volkswagen. De Vento was destijds gebaseerd op de Golf en niet op de Polo.

De Polo sedan volgt het oude model (derde foto) op en gaat de strijd aan met andere compacte sedans als de Renault Clio sedan, Fiat Linea, Peugeot 206 sedan en Suzuki DZire. Het merk onthult de Polo sedan nog deze zomer en voor het eind van het jaar start de productie in fabrieken in India, Rusland en Mexico.