Mazda 2

Eind augustus gaf Mazda de eerste foto van de vernieuwde Mazda 2 vrij. Nu is het tijd voor meer informatie over de verbeterde hatchback.

Mazda heeft de 2 fijngeslepen. Het model ondergaat enkele cosmetische en technische wijzigingen. De vernieuwde 2 is herkenbaar aan een ander neusje en nieuwe wieldoppen of lichtmetalen wielen. Ook zijn er twee nieuwe kleuren beschikbaar: Aquatic Blue Mica and Burgundy Red Mica.

In het interieur moet de kwaliteitsbeleving hoger zijn door de toepassingen van pianozwarte elementen en hoogwaardigere materialen. Ook de toegepaste stoffen op de stoelen zijn nieuw, net als het dashboardkastje en het instrumentarium.

Onderhuids blijft veel bij het oude. De vering is aangepast voor een beter comfort en de motoren zijn een fractie zuiniger geworden. De 1.3 met 75 of 84 pk verbruikt 2 procent minder brandstof en stoot 5 procent minder CO2 uit. De bijbehorende waarden luiden nu: 5,1 l/100 km (1 op 19,6) en 119 g/km. Aan de 1.5 met 102 pk verandert niets maar deze krachtbron is voortaan wel leverbaar met viertraps automaat. De 1.6 dieselmotor krijgt er 5 pk bij en levert nu 95 pk. Daarnaast is ‘ie 2 procent zuiniger. Hij verbruikt nu 4,2 l/100 (1 op 23,8), de CO2-uitstoot bedraagt 110 g/km. Begin volgend jaar staat de vernieuwde Mazda 2 bij de dealers, prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.