Alle kandidaten Auto van het Jaar 2011

De Alfa Romeo Giulietta, Citroën C3/DS3, Dacia Duster, Ford C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva en Volvo S60/V60 zijn de zeven finalisten van de Auto van Jaar verkiezing 2011. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

De zeven finalisten van de Auto van het Jaar-verkiezing 2011 zijn bekend. De auto’s zijn door 59 juryleden uit heel Europa gekozen. De zeven genomineerden blijven over uit een totaal van 41 kandidaten.

In alfabetische volgorde zijn de Alfa Romeo Giulietta, Citroën C3/DS3, Dacia Duster, Ford C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva en Volvo S60/V60 geselecteerd als finalisten. Opvallende afvallers zijn de Audi A1, BMW 5-serie, Lexus CT 200h en het elektrische trio Mitsubishi i-MiEV/Citroën C-Zero/Peugeot iOn. De Nissan Leaf zou de eerste elektrisch aangedreven Auto van het Jaar kunnen worden.

Eind november wordt de winnaar bekend gemaakt. Die auto mag zich een jaar lang Auto van het Jaar noemen. Op dit moment draagt de Volkswagen Polo nog de titel. Op een testcircuit ergens in Europa worden de genomineerden door alle juryleden aan de tand gevoeld. Zij beoordelen de auto’s door het toekennen van punten met een maximum van tien per auto.