Morgan Threewheeler

Morgan laat de driewieler terugkeren. Met een Harley Davidson-motorblok en een versnellingsbak van Mazda is de Threewheeler een interessante mengelmoes.

Morgan keert terug naar z’n roots. In de eerste helft van de vorige eeuw produceerde Morgan zo’n 30.000 driewielers. Volgens Morgan hebben jonge mensen nooit de sensatie kunnen beleven van het rijden in een Threewheeler en daarom keert ‘ie nu terug.

Voor Morgan is deze retromobiel niet zomaar een nostalgisch project. Het merk breidt hiermee z’n beperkte portfolio uit met een nieuw soort vervoersmiddel. Het ding ziet eruit als een kruising tussen een motorfiets en een auto en dat is technisch gezien ook zo. Een 1,8 liter blok van Harley Davidson is gekoppeld aan een vijfversnellingsbak van Mazda.

Door het lichte buizenframe en het minimalistische ontwerp weegt de Threewheeler slechts 500 kg. De motor produceert 100 pk, genoeg om de ‘auto’ in slechts 4,5 seconden van 0 naar 96 km/u (0 – 60 mph) te laten accelereren. Wanneer de driewieler op de markt komt is nog niet bekend.