Skoda productie Kaluga

Skoda wil binnen tien jaar de productie opschroeven tot maximaal 1,5 miljoen auto’s. Vooral in Rusland, China en India ziet het merk mogelijkheden.

Skoda heeft ambitieuze plannen. Het merk wil binnen tien jaar de verkopen verdubbelen. Vorig jaar produceerde Skoda 684.000 auto’s maar in 2020 moeten dat er maximaal 1,5 miljoen zijn. Dat heeft Skoda-topman Winfried Vahland gezegd tijdens een conferentie in Berlijn.

De groei moet vooral gerealiseerd worden in China, India en Rusland maar ook op de thuismarkt ziet Vahland nog veel mogelijkheden. Skoda heeft de Tjechische markt op dit moment al stevig in handen.

Skoda moet volgens Vahland concurreren met Kia en Hyundai en is geen volwaardig alternatief voor Volkswagen. Met die uitspraken doet de Skoda-baas de geruchten over een lagere positionering van het merk af als onzin. Volgens die geruchten zou Skoda ‘te goed’ zijn geworden en daarmee teveel in het vaarwater zitten van Volkswagen. Met name de Superb en Yeti kruipen te dicht tegen de Passat en Tiguan aan.