De Opel Meriva sleept opnieuw een prijs in de wacht. Eerder al won de MPV Das Goldene Lenkrad en nu mag de Meriva zich ook nog Gezinsauto van het Jaar 2011 noemen.

De Opel Meriva is door de lezers van de tijdschriften Ouders van nu, Kinderen en ANWB Kampioen uitgeroepen tot Gezinsauto van het Jaar 2011. De Opel laat de Dacia Duster, Kia Venga, Mitsubishi ASX, Nissan Cube, Peugeot 5008, Renault Megane Estate, Seat Ibiza Ecomotive, Skoda Yeti en de Toyota Auris Full Hybrid achter zich. De 5008 eindigde als tweede.

De publieksprijs werd donderdag uitgereikt op de Jonge Gezinnenbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Het is de tweede keer dat Opel deze titel binnenhaalt, in 2007 werd de Zafira Gezinsauto van het Jaar. De hoge instap en de bijzondere Flexdoors waren de belangrijkste reden voor mensen om voor de Meriva te kiezen.

Aan de verkiezing deden auto’s mee die tussen mei 2009 en mei 2010 op de Nederlandse markt verschenen. De auto’s moeten voldoende ruimte bieden voor vier personen, vijf deuren hebben en mogen maximaal 27.500 euro kosten.