Toyota Urban Cruiser AutoRai 2009

In 2011 keert de AutoRai weer in z’n normale vorm terug. Toyota is het eerste merk dat zich afmeldt voor het Nederlandse autofeestje. Dat schrijft vakblad Automotive.

“We zijn er niet van overtuigd dat deelname aan de AutoRAI ons gaat helpen bij het realiseren van onze marketingdoelstellingen.” Met die mededeling meldt Toyota-importeur Louwman en Parqui zich af voor de AutoRai 2011. Vreemd genoeg komt zustermerk Lexus wel naar het Rai-complex. Toyota wil waarschijnlijk volgend jaar een alternatief evenement organiseren voor Toyota-rijders.

Ondanks de afzegging van Toyota is de organisatie positief gestemd. Inmiddels heeft 78 procent van de merken ‘ja’ gezegd tegen deelname aan de AutoRai volgend jaar. Dat is nu al meer dan in 2009, toen het evenement bijna werd geschrapt en in versoberde vorm toch doorgang kon vinden. In 2011 keert de oude opzet met merkenstands weer terug.

De Rai verwacht dat uiteindelijk zo’n 15 procent van de merken zal afzeggen. Dat komt neer op zo’n acht of negen merken maar daar zitten ook de kleine spelers bij. Ford, BMW, Mini en de vier grote merken van de Volkswagen-Groep zijn er bij in 2011.