30 oktober tot en met 5 november 2011.
De Opel Meriva is een schot in de roos, zo blijkt deze week uit verschillende onderscheidingen en nominaties. Bij de introductie van nieuwe automodellen speelt het milieu een steeds grotere rol. Deze week besteden we ook aandacht aan enkele modellen die worden gepresenteerd op Amerikaanse autoshows.

Opel Meriva in de prijzen
De Opel Meriva is dankzij de hoge instap en de bijzondere Flexdoors verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2011. Ook ontving de Meriva een van de Goldene Lenkrad-prijzen. Ten slotte is het model een van de finalisten in de Auto van het Jaar-verkiezing voor 2011.

Milieuvriendelijke modellen
De eigenzinnige, elektrische Renault Twizy krijgt een Nissan-broertje. Mogelijk wordt ook een beperkte oplage gebouwd van de elektrische sportwagen Renault DeZir. Door het lichte buizenframe en het minimalistische ontwerp weegt de Morgan Threewheeler slechts 500 kg.

Nog meer nieuwe modellen
De Skoda Fabia Greenline hatchback staat vanaf nieuwjaar voor 15.210 euro in de showroom. Het model is vrij van wegenbelasting en BPM. Hetzelfde geldt voor de Renault Twingo 1.5 dCi, die daarmee de goedkoopst verkrijgbare dieselauto is. De vanafprijs van 38.995 euro voor de Hyundai Genesis Coupé wijzigt alweer per 1 januari 2011. Over de gefacelifte Mazda 2 is er nu extra informatie, ook verzamelden we mooie foto’s.

Autoverkopen nieuw en gebruikt
De stijging in de Nederlandse autoverkopen is in oktober doorgezet. Skoda kende een opvallend goede maand dankzij de belastingvrije uitvoeringen van de Fabia. Uit onderzoek blijkt de Nissan Qashqai van alle gangbare occasions in Nederland het meest populair.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.