Land Rover viert de productie van de miljoenste Range Rover door een exemplaar te doneren aan een goed doel. Al 40 jaar wordt de populaire luxe-SUV gebouwd in het Engelse Solihull.

Deze week behaalde de Range Rover-productie een mijlpaal: het miljoenste exemplaar liep van de band in Solihull. Nadat de Land Rover-medewerkers dit hadden gevierd reed directeur Phil Popham dit speciale exemplaar naar Londen, begeleid door een konvooi klassieke Range Rovers.

Tijdens een Top Gear Live-evenement neemt Jeremy Clarkson de auto in ontvangst namens de organisatie Help for Heroes, die gewonde militairen en hun gezinnen helpt. Help for Heroes gaat de Range Rover Autobiography Black niet direct inzetten voor dit werk maar zal de auto veilen. Naar verwachting levert dit ruim 100.000 Britse pond op (bijna 115.000 euro).

De Classic Range Rover werd in 1970 ontworpen. Daarbij stonden de terreincapaciteiten eerder voorop dan de luxe en het comfort waarvan de huidige generatie is voorzien. De oorspronkelijke Range Rover was gebouwd op een ladderchassis, had permanente vierwielaandrijving, spiraalveren en schijfremmen en ontleende zijn vermogen aan een V8-motor van fabrikant Rover.

In 1994 volgde de tweede generatie, de zogenaamde ‘P38a’. De huidige derde generatie, alweer sinds 2001 op de markt, kent naast het reguliere model ook een sportief touring-model, de Range Rover Sport. Volgend jaar volgt een compact model, de Range Rover Evoque. In de veertig jarig van zijn bestaan is de Range Rover altijd populair geweest in alle werelddelen.