Mitsubishi heeft de Amerikaanse versie van de i-MiEV onthuld. Het elektrische autootje is ruim 28 centimeter langer en 11 centimeter breder in de Verenigde Staten.

Op de autoshow van Los Angeles, die op 17 november van start gaat, onthult Mitsubishi de Amerikaanse versie van de elektrisch aangedreven i-MiEV. Die is breder en langer dan de Japanse en Europese uitvoering, zoals Mitsubishi eerder al aankondigde toen het merk een schets van de vergrote i-MiEV vrijgaf.

De ‘U.S. Version’ is 28,5 centimeter langer, 11 centimeter breder en een halve centimeter hoger dan de i-MiEV die we in Europa krijgen. Logisch gevolg is dat zowel de spoorbreedte als de wielbasis toenemen. De Amerikaanse uitvoering wijkt optisch af met andere bumpers, die aan de Amerikaanse crasheisen moeten voldoen.

Of er technische wijzigingen zijn meldt Mitsubishi niet maar het is aannemelijk dat de auto iets meer vermogen krijgt. De Europese i-MiEV heeft een actieradius van 160 kilometer en bereikt een topsnelheid van 130 km/u. Het toegenomen gewicht brengt deze prestatiecijfers omlaag.