De nieuwe Ford Ranger heeft een broertje: de Mazda BT 50. In tegenstelling tot de Ford komt de Mazda pick-up waarschijnlijk niet naar Nederland.

Naast de nieuwe Ford Ranger debuteert de Mazda BT 50 op de autoshow van Sydney. Ford en Mazda ontwikkelden het platform van de pick-up gezamenlijk. Op dit platform komen in de toekomst nog meer modellen te staan. Op de voorkant en achterzijde na zijn de Ranger en BT 50 nagenoeg uniek.

Waar Ford de nadruk legt op de degelijkheid en praktische bruikbaarheid van de pick-up heeft Mazda het vooral over het design en de nieuwe doelgroep die het merk wil aanspreken. Mazda noemt de BT 50 een prima alternatief voor mensen die nu in een stationwagen of SUV rijden.

“We wilden een pick-up ontwerpen die autoliefhebbers aanspreekt en waar bezitters trots op kunnen zijn.” Mazda omschrift de BT 50 als een ‘geraffineerd beest’. Het merk wijst erop dat de BT 50 meer is dan alleen een praktische pick-up. Net als bij de Ford levert Mazda drie motoren: een 2.2 of 3.2 dieselmotor of een 2.5 benzinekrachtbron.