Mercedes CLS komt precies op tijd

De stand van Mercedes op de autosalon van Parijs staat in het teken van de nieuwe CLS. Die komt precies op tijd want bij Audi debuteert een hal verder de A7.

Waar Audi pas nu toetreedt tot het segment van de luxe vierdeus coupés is Mercedes alweer toe aan de tweede generatie CLS. Zo kan Mercedes de verse concurrentie van repliek dienen. De nieuwe CLS is in ieder geval een mooie auto geworden, het ontwerp is meer in verhouding dan bij de huidige generatie. Met name de voorkant oogt krachtiger.

De CLS scoort punten wat betreft exterieurdesign ten opzichte van de Audi A7, die we op de eerste persdag al bekeken. In het interieur zijn de rollen omgedraaid. De CLS heeft heus een mooi interieur maar het oogt en voelt niet zo hoogwaardig als in de A7. Beide modellen beschikken over een sportief stuurtje. De zit op de achterbank in de CLS is sportief en de hoofdruimte is ondanks de aflopende daklijn acceptabel.

Volgend jaar verschijnt er een AMG-uitvoering van de CLS. “Met die auto richten we ons volledig op de Porsche Panamera. De AMG-testrijders in Duitsland rijden met een vloot Panamera’s die als vergelijkingsmateriaal dienen tijdens de ontwikkeling van de snelste CLS”, zo legt Per Peschar van Mercedes Benz Nederland ons uit.

Hij wijst ons, naast de CLS, nog even op de andere nieuwtjes op de stand. Zo is de gefacelifte CL voor het eerst te zien in Parijs. Het meest interessant is de introductie van een nieuwe generatie zes- en achtcilindermotoren. Peschar: “Met deze techniek laten we zien dat er nog veel winst valt te halen uit brandstofmotoren. De nieuwe motorenfamilie is zelfs zuiniger en schoner dan ons hybride aandrijfsysteem.”