Opel GTC Paris is bewuste keuze

De Astra staat bij Opel nog altijd in het middelpunt. De verkoop van de vijfdeurs is op gang gekomen maar de Sport Tourer en de GTC komen eraan. Die twee modellen debuteren op de autosalon van Parijs.

De Opel GTC Paris is het belangrijkste nieuws op de autosalon van Parijs. Officieel is de GTC nog een conceptcar maar ‘het zal wel een eind die kant op gaan’, weet woordvoerder Jeroen Maas van Opel ons te melden. “Als je naar de auto kijkt dan weet je dat deze niet meer zo heel erg concept is.” Met andere woorden: de GTC is zo goed als klaar.

Het is opvallend dat Opel kiest voor een driedeurs variant, waar steeds meer fabrikanten ervoor kiezen om in het C-segment alleen een vijfdeurs model aan te bieden. “Dat is een bewuste keuze. We laten zien dat je wel degelijk succesvol kan zijn met een driedeurs model. Dat komt ook omdat de driedeurs wezenlijk verschilt van de vijfdeurs,” aldus Maas.

Dat ‘wezenlijke verschil’ zit hem vooral in het design en dan met name vanaf de B-stijl. De opvallende plaatwerkvouw die vanaf de deurgreep naar achteren loopt maakt van de GTC een gedrongen ontwerp. Het interieur is een op een gelijk aan dat van de vijfdeurs Astra en ook het motorengamma zal synchroon lopen.

Het andere nieuws op de Opel-stand is de Astra Sports Tourer, de stationwagenvariant van de Astra. Maas verwacht dat straks 60 procent van alle Astra-verkopen uit Sports Tourers bestaat. De Sports Tourer staat volgende maand al bij de dealers.